My
Series
Login

Login

Email / username and / or password are not correct.
25 jaar Canvas
Bart Vanneste

Bart Vanneste

Age: 54
born: 10 April 1970 , Menen
Bart Vanneste is een Vlaamse komiek. Hij kent vooral succes in stand-upcomedy met zijn typetje Freddy De Vadder. Halverwege de jaren negentig was Bart Vanneste voor het eerst in heel Vlaanderen te horen in het humoristische radioprogramma Studio Kafka, een programma van Kamagurka op Studio Brussel. Daar werkte hij mee aan de rubrieken "De avonturen van de Here Jezus" en "Frank & Frank". Later was hij samen met Gunter Lamoot DJ Learn-out & MC Haus-Spy, in het programma Club Brussel, stalkers van radiopresentatrice Chantal Pattyn. Op het einde van de jaren negentig bracht hij in het luisterspel Microkosmos op Studio Brussel het personage Freddy De Vadder. Met dit personage zou hij grotere bekendheid verwerven. Freddy De Vadder is een marginaal, rock-and-roll, kettingrokend personage. Hij is afkomstig uit de marginale buurten van de stad Menen in West-Vlaanderen, de provincie waar Vanneste van afkomstig is. De Vadder valt dan ook op door zijn zwaar West-Vlaams dialect en platte groteske taal. Tussen zijn marginale anekdotes door relativeert hij echter uiteindelijk. Met dit typetje ging Bart Vanneste na een tijdje solo. Het eerste podiumprogramma van Freddy De Vadder was "Wa sta 'k ik ier eigenlik te doen?", waarmee hij in 2001 Humo's Comedy Cup won. De opvolger was het programma "Goe Marchandizze!". Hij ging als Freddy De Vadder ook optreden in een rockband, "De Bende van Miènde" (De Bende van Menen), een band die covers speelt van rockklassiekers, maar met eigen groteske, West-Vlaamse teksten, typisch voor De Vadder. De groep speelt live-hits zoals "De flikn zin min moatn" en "Allez Gow Zeg'". Freddy De Vadder, de West-Vlaamse kettingroker, is gebaseerd op figuren uit Vannestes jeugd in Rekkem. Meerbepaald; de landelijke hardrocker met een grote mond en de langharige hippie die niet wil werken.
Read more
Bart Vanneste

Biography Bart Vanneste

Age: 54
born: 10 April 1970 , Menen
Bart Vanneste is een Vlaamse komiek. Hij kent vooral succes in stand-upcomedy met zijn typetje Freddy De Vadder.

Halverwege de jaren negentig was Bart Vanneste voor het eerst in heel Vlaanderen te horen in het humoristische radioprogramma Studio Kafka, een programma van Kamagurka op Studio Brussel. Daar werkte hij mee aan de rubrieken "De avonturen van de Here Jezus" en "Frank & Frank".

Later was hij samen met Gunter Lamoot DJ Learn-out & MC Haus-Spy, in het programma Club Brussel, stalkers van radiopresentatrice Chantal Pattyn. Op het einde van de jaren negentig bracht hij in het luisterspel Microkosmos op Studio Brussel het personage Freddy De Vadder.

Met dit personage zou hij grotere bekendheid verwerven. Freddy De Vadder is een marginaal, rock-and-roll, kettingrokend personage. Hij is afkomstig uit de marginale buurten van de stad Menen in West-Vlaanderen, de provincie waar Vanneste van afkomstig is. De Vadder valt dan ook op door zijn zwaar West-Vlaams dialect en platte groteske taal. Tussen zijn marginale anekdotes door relativeert hij echter uiteindelijk.

Met dit typetje ging Bart Vanneste na een tijdje solo. Het eerste podiumprogramma van Freddy De Vadder was "Wa sta 'k ik ier eigenlik te doen?", waarmee hij in 2001 Humo's Comedy Cup won. De opvolger was het programma "Goe Marchandizze!".

Hij ging als Freddy De Vadder ook optreden in een rockband, "De Bende van Miènde" (De Bende van Menen), een band die covers speelt van rockklassiekers, maar met eigen groteske, West-Vlaamse teksten, typisch voor De Vadder. De groep speelt live-hits zoals "De flikn zin min moatn" en "Allez Gow Zeg'".

Freddy De Vadder, de West-Vlaamse kettingroker, is gebaseerd op figuren uit Vannestes jeugd in Rekkem. Meerbepaald; de landelijke hardrocker met een grote mond en de langharige hippie die niet wil werken.

Leading role(s)